Restaurant

Romantiek in overvloed

De Duc de Bourgogne staat bekend als één van de meest romantische restaurants in het land. En gelukkig hoeft de keuken niet onder te doen voor het weelderige kader. Met zicht op de Rozenhoedkaai geniet u van de heerlijkste gerechten en talloze wijnen uit onze kelder. 

Menu’s

Iedere week kan men ‘s middags genieten van een driegangenlunch aan een eerlijke prijs (maandag tot en met zaterdag). Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te gaan voor het keuzemenu of te dineren à la carte.

Onderaan de pagina kunt u de verschillende menus bezichtigen. Wenst u de groepsmenu’s (min. 10 personen) te bekijken? Dan kunt u dat hier te doen.

  • Meerkeuzemenu
  • À la carte
  • Suggesties
  • Lunchmenu

Meerkeuzemenu

Voorgerecht

Slaatje met verse Zeebrugse garnalen en rode pestosaus
***
Noordzeesoepje met rouille en gebakken broodkorstjes
***
Terrine van ganzenlever met uienconfituur
(+ €10,00)
***
Rundscarpaccio met parmezaan, notensla en olijfolie
***
½ kreeft met fijne groentjes + blanke botersaus
(+ €15,00)

Hoofdgerecht

Mosselen met knoflook & room
***
Vangst van de dag
***
Ierse babytop
***
Lamsnootjes met rozemarijn
***
Eendenborst met honingsaus & mandarijn

Dessert

Dame Blanche
***
Duo van huisgemaakte chocolademousses
***
Irish coffee
(+ €3,00)
***
Kaasplankje
(+ €3,00)
***
Verse fruitsalade met sorbet

€37,50 p.p.
of
€57,50 p.p.
met aangepaste wijnen

À la carte

Soepen

Verse dagsoep
Noordzeevissoep met rouille en gebakken broodkorstjes

Voorgerechten

Diepe Zeeuwse oesters "natuur"
Huisbereide kaaskroketten met "Oud Brugge"-kaas
Huisbereide garnaalkroketten met Zeebrugse garnalen
Zachte gerookte zalm met mierikswortel
Slaatje met verse Zeebrugse garnalen & rode pestosaus
Carpaccio van rund met olijfolie & parmezaan
Huisbereide ganzenleverterrine met uienconfituur & toast

Salades

Salade met kreeft "Belle Vue"
Salade met Zeebrugse garnalen en rode pesto
Salade met warme geitenkaas

Visgerechten

Bouillabaisse van Noordzeevis
Bouillabaisse van Noordzeevis "Royale" (+ ½ kreeft)
Risotto met scampis
Zeeuwse mosselen (natuur, witte wijn of look & room)
Gesmoord kabeljauwhaasje met groenten & blanke botersaus
Gebakken zeetong "Belle Meunière" met krieltjes
Kreeft met sausje van koriander & seizoensgroenten
Vangst van de dag

Vleesgerechten

Gegrilde ossenhaas met kruidenboter & seizoensgroenten
Ierse babytop met rode wijnsaus
Gebakken lamsfilet met rozemarijn & aardappelgratin
Eendenborst met honingsaus & mandarijn
Varkenswangetjes met "Bourgogne des Flandres"

Vegetarisch

Vegetarische pasta
Risotto met paddenstoelen

Natuurlijk zijn er ook enkele kindergerechten beschikbaar.

Suggesties

Voorgerechten

Salade met Sint-Jakobsvruchten
Wijngaardslakken met knoflook
Gebakken ganzenlever met kakifruit

Hoofdgerechten

Gebakken skreifilet met venkel
Lamskroontje met muntsaus & seizoensgroenten

 

Lunchmenu (21-26 september)

Elke week serveren wij een weeklunch van maandag tot en met zaterdag. Het lunchmenu bestaat uit steeds uit 3 gangen, waarbij u kunt kiezen uit salade of soep als voorgerecht en vlees of vis als hoofdgerecht.

Voorgerecht

Bordje met gerookte vissoorten
***
Tomatensoep

Hoofdgerecht

Kipbrochette met wilde rijst
***
Gebakken scampi's "Diabolique"

Dessert

IJs of gebak

U kunt ook op de hoogte blijven van ons lunchmenu via onze Facebook-pagina.