Het meest romantische restaurant van Brugge

Romantiek in overvloed

De Duc de Bourgogne staat bekend als één van de meest romantische restaurants in het land. En gelukkig hoeft de keuken niet onder te doen voor het weelderige kader. Met zicht op de Rozenhoedkaai geniet u van de heerlijkste gerechten en talloze wijnen uit onze kelder. 

Menu’s

Iedere week kan men ‘s middags genieten van een driegangenlunch aan een eerlijke prijs (maandag tot en met zaterdag). Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te gaan voor het keuzemenu of te dineren à la carte.

Onderaan de pagina kunt u de verschillende menus bezichtigen. Wenst u de groepsmenu’s (min. 10 personen) te bekijken? Dan kunt u dat hier te doen.

  • Meerkeuzemenu
  • À la carte
  • Lunchmenu

Meerkeuzemenu

Voorgerecht

Huisgemaakte garnaalkroketten
***
Noordzeesoepje met rouille en gebakken broodkorstjes
***
Terrine van ganzenlever met uienconfituur
(+ €10,00)
***
Rundscarpaccio met parmezaan, notensla en olijfolie
***
½ kreeft op wijze van de chef
(+ €15,00)

Hoofdgerecht

Mosselen met knoflook & room
***
Vangst van de dag
***
Ierse babytop
***
Eendenborst met roze pepersaus

Dessert

Dame Blanche
***
Huisgemaakte chocolademousse
***
Irish coffee
(+ €3,00)
***
Kaasplankje
(+ €4,00)
***
Verse fruitsalade met sorbet

€38,50 p.p.
of
€58,50 p.p.
met aangepaste wijnen

À la carte

Soepen

Verse dagsoep
Noordzeevissoep met rouille en gebakken broodkorstjes

Voorgerechten

Diepe Zeeuwse oesters "natuur"
Huisbereide kaaskroketten met "Oud Brugge"-kaas
Huisbereide garnaalkroketten met Zeebrugse garnalen
Zachte gerookte zalm met mierikswortel
Carpaccio van rund met olijfolie & parmezaan
Huisbereide ganzenleverterrine met uienconfituur & toast

Salades

Salade met kreeft "Belle Vue"
Salade met warme geitenkaas

Visgerechten

Bouillabaisse van Noordzeevis
Bouillabaisse van Noordzeevis "Royale" (+ ½ kreeft)
Risotto met scampis
Zeeuwse mosselen (natuur, witte wijn of look & room)
Gesmoord kabeljauwhaasje op Oostendse wijze
Gebakken zeetong "Belle Meunière"
Vangst van de dag

Vleesgerechten

Ierse babytop met saus naar keuze
Gebakken lamsfilet met rozemarijn & aardappelgratin
Eendenborst met roze pepersaus
Stoofcarbonades van Belgisch witblauw rund met "Bourgogne des Flandres"

Vegetarisch

Vegetarische pasta
Risotto met paddenstoelen

Er zijn ook steeds verschillende seizoenssuggesties en kindergerechten beschikbaar.

Lunchmenu

Elke week serveren wij een weeklunch van maandag tot en met zaterdag.

Het lunchmenu bestaat telkens uit 3 gangen: salade of soep als voorgerecht, vlees of vis als hoofdgerecht en tenslotte gebak.

U kunt de lunch iedere week raadplegen op onze Facebook-pagina.